حملات باج افزار از سوي هکرها به ادارههاي دولتي، سازمانهاي بهداشت و بيمارستانها و شرکتهاي بزرگ خصوصي هرساله در حال رشد ميباشد. هرچند برخي از اين باج افزارها بهراحتي قابل پاکسازي ميباشند، اما باج افزارهاي حرفهايتر که با استفاده از تکنيک کريپتوويروس از هستههاي رمزنگاري بهره ميبرند، عموماً کاربرهاي آلوده شده را وادار به تسليم و پرداخت باج ميکنند.
ويروس WannaCry ازجمله اين باج افزارهاي حرفه ايست که دادههاي سيستم شما را رمزگذاري کرده و براي بازگشت اين اطلاعات از شما طلب پول ميکند. تمام سيستم عاملهاي ويندوز (قبل از ويندوز 10) به دليل استفاده از پروتکل قديمي SMB1 ميتوانند مورد حمله اين ويروس قدرتمند قرار بگيرند و طبق گزارشها کاربراني که قرباني ويروس WannaCry شدهاند به دليل عدم به روزرساني سيستم عامل و آنتي ويروس آسيبپذير بودهاند. به همين دلايل داشتن يک سيستم عامل آپديت شده و خريد يک آنتي ويروس اورجينال که هرلحظه بهروز باشد، اولين گام براي مقابله با تهديدات ransomware محسوب ميگردد.
اين ويروس در سال گذشته موفق شده بيش از چهار ميليارد دلار از کاربران آلوده شده باجگيري کند و ضررهاي بسيار زيادي به مراکز دولتي روسيه، انگليس، آلمان، فرانسه، آمريکا، ايران (بانک سپه) و بيست و دو کشور ديگر وارد کرده است.
با توجه به اينکه سيستم عاملهاي قديميتر ويندوز به دليل استفاده از پروتکل قديمي SMB1 مورد هدف اين ويروس هستند، مايکروسافت يک وصله امنيتي به نام MS17-010 را براي تمام نسخههايي که مورد حمله باجگيري WannaCry قرار گرفتهاند، ازجمله ويندوز اکسپي، ويندوز سرور 2003 و ويندوز 8 ارائه داده است. اما اين شرکت بهشدت توصيه ميکند که کاربران استفاده از ويندوزهاي قديميتر مخصوصاً اکس پي را متوقف کرده و ويندوز 10 که مجهز به پروتکل SMB3 ميباشد را بر روي کامپيوترهاي خود نصب نمايند.
تحقيقات سايت PreciseSecurance.com در سال گذشته نشان ميدهد که بيش از 67 درصد ويروسها بهوسيله ايميلهاي اسپم براي کامپيوترهاي آلوده شده فرستاده شدهاند. درواقع تحقيقات کامل اين سايت، اين حقيقت را نشان داد که بيش از 55 درصد از ترافيک ايميلهاي ردوبدل شده در جهان را، ايميلهاي اسپم تشکيل ميدهد که اين امر خود دلايل علاقه استفاده هکرها از اين راه براي انتشار باج افزارها را نشان ميدهد.
عدم آموزش مقابله با خطرات سايبري با تأثير سي و شش درصدي، نقش مهمي در موفقيت اين حملات داشته، که خريد يک آنتي ويروس با قابليت مبارزه با باجگيري و استفاده از سيستم عامل بهروز، اولين قدم در راه مقابله با اين خطرات سايبري به شمار ميآيد.
داشتن پسورد ضعيف (کوتاه، بدون حروف بزرگ و کوچک و اعداد) با سهم سي درصدي در انتشار ويروس، از ديگر دلايل آلوده شدنها بوده و در انتها عملکرد ضعيف کاربران در برخورد با فايلهاي ناشناس در يک چهارم حملات موفق، نقش مهمي داشته است.
با بهترين نرمافزار آنتي ويروس از دستگاههاي خود در برابر آخرين تهديدات سايبري محافظت کنيد
درباره این سایت